kesäkuuta 27, 2006

Juhannus

Viimeisen viikon ajalta voin rehellisesti sanoa ottaneeni kaiken irti kesästä. Juhannusviikolla käytiin Pikkukoskella ja Pilvijärvellä moneen otteeseen uimassa ja ottamassa aurinkoa. Itse juhannuksena vietin neljä yötä teltassa ja uin noin neljä kertaa päivässä. Vesi oli +23 asteista! Löysimme uudestaan uimapatjat. Suosittelen kaikille uimapatjan hankkimista. Siinnä saa rahoilleen vastinetta (:

J:lla alkoi loma ja suunnitelmissa on lisää telttailua. Lähdemme kiertämään länsi-suomen saaristoa autolla ja teltalla. Ensin kuitenkin (taas) melkein viikoksi mökille keräämään rohkeutta telttailuun - pientä pehmeää laskua J:lle telttaelämään.

Eilen käytiin Suomenlinnassa ja poltin kasvoni. Outoa, koska oli viileä päivä ja istuimme lähes koko ajan varjossa. Mökillä en palanut, vaikka lilluttelin tunnin uimapatjalla auringossa ja muutenkin vietin joka hetken ulkona. Tavallaan siis hyvä, että tänään sataa ja on pilvistä. Ehtii toipua kesävaurioista.

Syöminen on ollut jopa ihan säännöllistä melkein viikon ajan. Paino nousee taas. Ahdistaa. Kuitenkin grilliherkut ovat vieneet voiton, mistä ei saisi nyt tuntea huonoa omatuntoa. Ei kilon painon nousu sinäänsä ahdista niin pahasti, mutta se turvotus.. Varmaan taas jotain, vatsa lähtee käyntiin turvotusta. Eilen näytin kolmannella kuulla raskaana olevalta ja jopa J:a hävetti, kun kävimme terassilla juomassa bisset. Ihmiset tuijottaa pahalla silmällä. Pitäisi varmaan painaa paitaan: " En ole raskaana", teksti (:

Mukavaa viettää kesää ilman sen suurempaa ahdistusta. Toivottavasti tunne kestää. Nukkumisesta ilman Seroquelia ja Imovanea ei kuitenkaan tule mitään ja silti pirut hyppivät pitkin unia joka ikinen yö. Jollain tapaa ehkä helpottaa, kun tietää terapian alkavan vähän reilu kuukauden päästä. Ja saikustakin jo loppu häämöttää. Kyllä vähän vajaan vuoden saikku todellakin saa riittää. Vaikkakin tuleva talvi ja kevät tulee olemaan kuin vuosi päiväosastolla. Ihanaa saada tehdä taidetta kokonainen vuosi. Odotan niin innolla! Efexorin onnipillereitä saan syödä 300 mg:aa vielä ainakin vuoden loppuun. Pelottaa jo ajatuskin annoksen pienetämisestä, mutta täytyy luottaa psykiatrin taitoon. Vaikkakin sain tietää viime käynnillä lääkärin vaihtuvan syskyllä. Ärsyttävää. Toivottavasti ei käy huono tuuri ja saa jotakin poropeukaloa ensi vuodeksi..

Isä vaihtoi itsensä digiaikaan ja antoi minulle vanhan kameransa. Upeanmahtavaa! Nikonin F65 28-100 G objektiivilla. Vaikka noin kukaan ei enää osaa arvostaa mustavalkokuvauksen kauneutta ja paperivärikuvien konkreettisuutta, itse en aio paineen alla taipua (; Päin vastoin. Jokainen zoomaus ja negan valotus on ainutlaatuinen. Jokaiseen kertaan täytyy keskittyä. Virheistä voi oppia ja valotuksen taitoa kehitää ja kehitää ja kehitää.. Sitä ei voi ikinä oppia loppuun. Digikamerat ovat toki mukavia. Kyllä itsekkin sellaisen tulen vielä hankkimaan, mutta se ei tule korvaamaan mustavalkokuvauksen ihanuutta. Puhumattakaan pimiössä hääräämistä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Efexor-samis täällä hei. Unissa hyppivät piruparat voivat hyvinkin olla Efexorin sivareita. Mitäpä ei kestäisi mielenterveytensä säilyttämiseksi... Mua on Efet kyllä auttaneet, vaikka usein sekavia unia näenkin.

Et siis yhtään tiedä vielä kenet saat lääkäriksesi? Onpa jännää. Lapparin polilla kuitenkin jatkat? Ei siellä kuitenkaan huonoja lääkäreitä ole, olet hyvissä käsissä anyways.

Ihanaa että olet pystynyt syömään! Ei ihmiset tuijota hitusen turvonnutta mahaa. Tai jos tuijottaa niin tuijottakoot ensin omaansa... Ja mitä siihen tulee että siippaasi hävettää mahasi, sano sille että parempi tällainen maha kuin ei mahaa ollenkaan. Pistää vihaksi jos toiset alkaa syömishäirikölle huomauttelemaan mahan koosta. Mur.

Mustavalkokuvat on muuten parhaita.

Nauti telttailusta ja matkailusta!

Muertha kirjoitti...

Unet on silleen jänniä, että ne tietää painajaisiksi ja ovat ahdistavia, mutta eivät pelota samalla tavalla kuin "varsinaiset" painajaiset. Harvoin esim. herää näihin painajaisiin. Toisaalta lääke on kyllä auttanut niin paljon, että aika pahat sivuvaikutukset saa tulla ennenku harkitsisin lääkkeen vaihtoa...

En tiedä yhtään kuka tulee lekuriksi. Toisaalta se ei juurikaan vaikuta mun hoitoon, kun terapia alkaa ja JM hoitaa sitten kaikki nyt lekurille kuuluvat asiat. Ilmeisesti terapia on polin puolta joo. Mutta ollaan puhuttu lyhyestä päivis jaksosta preppauksen merkeissä ennenku koulut alkaa syksyllä. Joskus elokuussa siis. Oletkos sä vielä päiviksellä / tulossa vielä?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan sama homma mullakin, ne ei tunnu painajaisilta vaikka aiheet on tosi karmasevia.

Ei hajuakaan olenko tulossa päiväosastolle... Mulla on elokuussa verkostotapaaminen jossa yritetään selvittää munan ja kanan ikuista dilemmaa, eli sitä, minkälaisesta hoidosta hyötyisin eniten. Sen jälkeen kai olen taas hieman viisaampi. Nyt heinäkuussa menen psykologin testauksiin, niissä taas selvitetään minkä tyyppinen terapiamuoto mua tukisi parhaiten. Jos vastaus on psykoanalyyttinen, revin pelihousuni.

Muertha kirjoitti...

Tuntuu oudolta, jos ei voi sanoa, että en halua psykoanalyyttiseen terapiaan. Toisaalta aina ei voi itse tietää... Kuitenkin oman motivaation kannalta ois varmaan hyvä, että ne kuuntelis sun mielipiteen. Sun hoitohan se on..

Anonyymi kirjoitti...

Keep up the good work. thnx!
»