toukokuuta 07, 2006

Jo kolme päivää mennyt ihan hyvin syömisten kanssa. Tottakai on huono-omatunto syömisestä, mutta oon oksentanut ainoastaan kerran. Tuntuu ihan ns. luonnolliselta, että on pikkusen pullea tai ei ainakkan niin laiha kun haluaisi olla. Olisi mukavaa että tunne jatkuisi. Sitä en kuitenkaan tiedä, miksi tänään on prempi olla kuin eilen. Jos sen tietäisi, voisi yrittää tehdä asioita eritavalla tietosesti ja voida useammin paremmin. Ehkä ne avaimet vielä joskus löytyy.

Uudet masennuslääkkeet on auttanu tosi hyvin. On kuitenkin pelottavaa, että syön niitä nyt maksimi annosta. Miten niiden syömisen voi koskaan lopettaa? Ne auttavat niin selvästi. En olis aikasemmin edes uskaltanut ajatella, että nousen ennen aamu yhdeksää ylös joka päivä eikä edes kello ole herättämässä. Yöunet on ihan normaalin pituset, 7-9 tuntia. Talvella ja keväällä kun nukuin noin 14 tuntia vuorokaudesta ja nekin muutamat tunnit jotka olin hereillä oli tuskaa. Mielellään olisi nukkunut vuorokauden ympäri. Enkä edes muista aikaa joka olisi ollut toisenlainen. Elämä on ollut niin kauan suorittamista ja itsensä pakottamista pienempiinkin asioihin. Alisuorittamista ja siitä tulevaa syytöstä epäonnistumisesta. Laiskuudesta, joka ei ehkä olekkaan ollut laiskuutta, vaan masennusta ja aliravitsemusta.

Tänään makoiltiin auringossa rantsussa ja lueskeltiin lehtiä. Mahtavaa, että nyt kiinnostaa lukea ja tietää mitä maailmassa tapahtuu. Talvella aamulehdet vaan kerääntyivät lukemattomina isoina pinkkoina ensin oven eteen, sitten sen viereen ja lopulta parvekkeelle, kunnes jaksoin kantaa ne kierrätyslaatikkoon. Tänään auringossa oli hirmu kuuma ja taisin vähän palaakkin. Ainut iso miinus on, että ei ole satanut kunnolla pitkään aikaan ja allergiaoireet alkaa olla jo ärsyttäviä lääkeistä huolimatta. Nukuin tunnin päikkärit parvekkeella ja herätessä oli silmät aivan tulessa, kurkussa vilisti muraahaisperhe ja nenä valui. On kesä kuitenkin sen arvoista.

Hetkittäin maailma tuntuu mukavalta paikalta. Ihmiset ihan hyväntahtosilta ja oma tulevaisuuskin ihan elämisen arvoiselta. Ne hetket täytyy yrittää painaa tarkasti mieleen, jotta voi huonoimpina hetkinä niitä muistella ja ehkä yrittää järkeillä kaiken johtuvan sairaudesta. On peloittava ajatus, että en olisi koskaan mennyt hoitoon. Mitä silloin olisi tapahtunut? Miten alas olisin ajautunut..

Sairaudentunnottomuus on pelottavaa. Se on niin todellista. Netissä voi lukea liian monen suusta tullutta tekstiä siitä, miten he ovat itse valinneet elämäntavakseen Anoreksian ja muilla ei ole siihen mitään sanottavaa. He eivät koe itseään sairaiksi, vaan ovat vaan valinneet elämäntapansa. Voin kyllä helposti kuvitella miten tuollainen perustelu itselleen syntyy syömishäiriöisen logiikassa, mutta pitää aina uskoa, että kyllä sitä vielä paranee. Kyllä sairaus joskus loppuu. Vaikka aina ja joka hetki ei haluaisikaan parantua tai voimat eivät riitä vastaan taistelussa. Sillon pitää vain sanoa se ääneen ja antaa vastuu muille.

Tänään on leppoisa päivä. Ei tarvitse taistella. Toivottavasti huomennakin olisi rauhallista, eikä tarvitsisi riepotella itseään.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mun piti kysyä että meneekö sulla siis nyt Efexoria? Saako kysyä, kuinka suurta annosta? Kiva että olet jaksanut päivittää!

Muertha kirjoitti...

Heippa!
Luin ja vastasin just sun blogiin. Menee Efexoria 300 päivässä. Muuten se vika kommentti sun blogissa ei sitten tarkottanut että efexor ei auttais sua, vaan että mun vuodatus sulle ei varmaan paljoakaan tsempannut.. jäi vain kirjain välistä.. (:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, joo tajusin ton kommenttijutun, ei hätää!

Muuten, mulle Taina sanoi joskus että 375:kin on mahdollinen annos, ja itse asiassa mun polin lääkärikin puhui siitä tänään. Musta ainakin on ihan kiva tietää että mun annosta voidaan vielä nostaa, jos on tarve. Vaik tietty inhottaa syödä sitä noin paljo, kun se maksaakin älyttömästi.

Sain muuten tosiaan sairauskertomukseni helmikuusta lähtien, kun aloitin Lapparissa. Jos et itse ole saanut vielä niin kysy Tainalta kun tapaat sen seuraavan kerran. Voi tulla vähän erilainen vastaus kuin Anulta... Ja loppujen lopuksi sulla on lain suoma oikeus omiin tietoihisi.

Muertha kirjoitti...

Ihan kiva tietää että annosta voi vielä nostaa. Se on kyllä aikasta arvokasta pulveria... mä luin kaikki paperini ennen ku lähin viime jaksolta. Oli kiva lukea ne. Sai tavallaan kokonaiskuvan siitä mitä on vuoden aikana tapahtunut. Vaikka toisaalta tuli kyllä sellanenki olo, että onkohan tässä nyt menty eteenpäin vai taaksepäin.. Ehkä täytyy vaan uskoa muita siinä, että eteenpäin on menty.. Ootko sä muuten oikeesti jättäny ton kommentin kolmelta yöllä? saatko sä nukuttua?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kolmelta hyvinkin... Olin eilen niin ahdistunu etten saanut mentyä nukkumaan. Sit fiksuna neljältä menin, ja ajattelin että kello on nyt niin paljon etten ota enää rauhoittavaa. Ja niinhän siinä sit kävi että heräsin kasilta enkä nukkunut sen jälkeen. Luulisi että ensi yönä uni maistuu. Toivottavasti.

Tää päivä on menny vielä huonommin kuin eilinen. Tuomaskaan ei ehtiny vastata mun mailiin vielä, ja oon aika neuvoton. No, onneks huomenna on keikka joten saan ensinnäkin rahaa ja toiseksi jotain mietittävää. Ehkä tänään uskaltaisin syödä salaattia. Tai jopa yhden omenan. "Jee".

Muertha kirjoitti...

Varmasti maistuu uni. Ehkä kuitenkin kannattaa varmistaa se rauhottavalla. Tai ainakin itse varmistaisin. Kahen yön valvomisen jälkeen on meinaan aikasta sekasin.. Tai toinen vaihtoehto on jättää Pepsi jääkääppiin muutamaksi tunniksi ennen nukkumaan menoa. Toisaalta sitten saattaa tulla niin nälkä, että ei saa unta.. Onneksi sen voi yrittää korjata iltapalalla.. hmmm.. rankkaa..

Anonyymi kirjoitti...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»